Cumalar aslında en sevdiğim gün olmasalar da güzeldirler. Ben Perşembeciyim. Çünkü Perşembe haftanın, işin ve sabah erken uyanmanın sonuna geldiğimizin tek kanıtı. Aslında ben perşembeyi cumadan daha çok sevme nedenimin cumanın habercisi olması gibi bir paradoksla yaşıyorum :)
Neyse uzatmadan asıl meseleye geçelim. Cumaları hep özel olmalı. Dışarı çıkılmasa da ev dışarısı gibi olmalı ya da o ambiyans yakalanmaya çalışılmalı. Bu ortam nasıl sağlanır?? Öncelikle serotonin lazım. Mutlu olalım ki mutlu edelim değil mi? Sonra misafir tabakları ve çatal-bıçaklarını bir kerecik kendimiz de kullanalım ve şık bir sofra kuralım :)
Veee en önemlisi yemek yapalım, içine bütün duyguları koyalım. Acı,tatlı,ekşi hepsi lazım bize. Hadi millet toplanın yemek yapıyoruz!!
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI (ISINMA TURLARI BUNLAR :))
Malzeme Listesi:
* Yarım kilo semizotu (Bir bağ da diyebiliriz)
* 1,5 su bardağı yoğurt (Süzme de olur normal de hiç fark yapmaz)
* 2 diş sarımsak (opsiyonel)
* tuz, kırmızı pul biber, birazcık zeytinyağsı
Yapılışı:
Semiz otlarının köklerini,çamurunu,çürüğünü vs. koparıp fırlatın atın. Bol suda en az 2 kere yıkayıp,yarım saat elma sirkesi katılan suda bekletin ve ardından son defa yıkayın. İster doğrayın ister elle koparıp koparıp atın mix kabına. Sonra yoğurdu ilave edin ve karıştırın. Yoğurt ve semizotu güzelce karıştıktan sonra tuz ve sarımsağı ilave edin. Salatanızı tekrar karıştırarak servis yapacağınız karizmatik servis kasesine aktarın. Yüzeyi düzleyin, kırmızı pul biber serpiştirin, üzerine zeytinyağı gezdirin veya gezdirmeyin.
Mmmmm Afiyet bal olsun...
Sıra geldi ana yemeğe..
Bu topikle alakalı birçok seçeneğimiz var. Ama bugün tavuklu olsun çünkü hafif dedik hafif gidelim, sağlıklı beslenelim.
FIRINDA NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK
Malzeme Listesi:
* Kişi sayısı kadar kalçalı tavuk butu(süpermarketlerde tabaklı satılıyor)
* 2 çorba kaşığı fındık yağı (çok masum kızartma için)
* Yarım portakalın suyu(sos için)
* tuz, kırmızı pul biber,fesleğen,kekik,karabiber,azıcık tarçın ve yine birazcık zeytinyağsı (sosluyoruz)
Yapılışı:
Öncelikle tavukla ilk münasebetimiz olarak her zaman yapacağımız gibi tütsüleme işini bitirelim. Nolur noolmaz.. Bu işlemin ardından derin bir tavada tercihen vok tavada fındık yağı eşliğinde butlarımızın üstünü ve altını 3'er dk. kızartıyoruz. Sonra ayrı bir mix kabında baharatlarımızı,portakal suyunu ve zeytinyağını harmanlıyoruz. (ASLINDA BEN: Eğer evde daha önceden yenmiş pizzalarla birlikte gelmiş ve tüketilmemiş pizza baharatı varsa aslında ben onu kullanıyorum. Dominosun baharatosu favorim.)Sonra kalçalı butlarımızın heryerini bu karışımla kaplıyoruz ve fırın tepsisi ya da borcama alıyoruz. Biraz buhar etkisi versin diye de tepsinin içine yarım çay bardağı su döküp üstünü aliminyon folio ile kaplayıp fırına atıyoruz. 185-190 derecede 45dk. üstü açılmadan bırakın pişsin. 45.dakikadan sonra üstünü açın 20 dk. boyunca iyice kızarsın. Fırını kapatınca her butun üstüne fındık kadar tereyağsı veeee mmmmm afiyet bal olsun.
Öneri: Ben bu tavukları sade beyaz pilav ve buharda pişirilmiş sebzeler ile sunuyorum. Bazen elma dilim patates kızartması da eşlik edebiliyor. Arzuya göre.
Nefis yemeklerimiz güsel bir tatlıyla sonlandıralım diyorsanız. Olmaz. Gerçeği itiraf etmek gerekirse bu cuma canım istemedi. O yüzden en global menülerin tatlısı ile sonlandırıyorum.
MEYVE SALATASI
Anlatmaya gerek var mı bilmiyorum. Evde olan veya arzu edilen meyvelerin hepsini küp küp doğrayın. Karizmatik tabaklarınızdan birine alın bunları. Sonra üzerine gerçek portakal suyu veya ananas suyu veya elma suyu veya ne suyu istenirse (şeftali ve kayısı olmassss) dökün. Arzu ederseniz hafif likör veya şurupla da tat verebilirsiniz. Mmmm afiyet bal olsun..
16 Nisan 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hmmm çok güzel oldukça hafif bir seçim.. bu akşam lily e uyup kendime aynılarından hazırlayacağım mmmmmmm bana afiyet bal olsun ....
YanıtlaSil